آسوشیتدپرس، در گزارشی به مناسبت نهمین سال حمله آمریکا به افغانستان نوشت: پنجشنبه 7 اکتبر در حالی جنگ افغانستان وارد نهمین سال خود شد که روز به روز بی اعتمادی افغانها به آمریکا بیشتر می شود و استراتژی های غلط این کشور در افغانستان همچنان قربانی می گیرد. «کرزای» هفته گذشته در سخنرانی خود گفت: 9 سال از حضور ناتو در افغانستان می گذرد و ما هنوز به نتیجه قابل ملاحظه ای دست نیافتیم. کودکان افغان هنوز هم از ترس حملات و بمب گذاریها نمی توانند به مدرسه بروند
.پشت پرده اقدام سراسیمه آمریکایی ها در تحریم 8 مقام ایرانی!
ماجرا از این قرار است که پس از شکست هیأت حاکمه آمریکا در جریان سفر رییس جمهور ایران به نیویورک آمریکایی ها به دنبال اقدامی فوری ای برای خارج شدن از وضعیت انفعالی خود بودند که در نهایت در اقدام سراسیمه ای با پیشنهاد اپوزوسیون ایرانی موافقت کردند!
به گزارش رسیده، ابتدا محسن سازگارا به نمایندگی از ضد انقلابیون همکار با سیا، نشستی را با محوریت ارائه پیشنهاد تحریم برخی مقامات ایرانی با کمیته کارشناسی ای که در وزارت امورخارجه آمریکا در مورد ایران کار می کند، برگزار می کند و بلافاصله روز بعد از آن، یک گروه سه نفره که حقیقت جو نیز در آن حضو داشته است با همان کمیته نشست مشترکی برگزار می کنند و اسامی مقامات ایرانی ای که باید تحریم! شوند را به وزارت امورخارجه آمریکا می دهند و در نهایت به سرعت با این پیشنهاد اپوزوسیون ایرانی موافقت می شود!
اوباما ضمن نامه ای، خواستار ممنوعیت صدور ویزا برای 8 مقام ایرانی و ضبط دارایی های آنها- در صورت داشتن دارایی در آمریکا- شده است. این افراد شامل سرلشکر جعفری، محسنی اژه ای، حیدر مصلحی، حسین طائب، صادق محصولی، مصطفی محمدنجار، احمدرضا رادان و سعید مرتضوی هستند. نکته جالب تحریم این 8 نفر این است که افراد یاد شده نوعاً سفری به آمریکا نداشته اند و سپرده و دارایی ای نیز نزد بانک های آمریکایی ندارند. بنابراین اقدام اخیر صرفاً اقدامی سمبلیک در راستای ابراز همراهی و همدلی با فتنه گرانی است که از دولت آمریکا خواسته بودند به بهانه حقوق بشر، از آنها حمایت کند. شیرین عبادی از عناصر وابسته به فرقه بهائیت و فراری از کشور در گفت وگو با دویچه وله، از اقدام اخیر اوباما استقبال کرد و گفت: این یک نقطه عطف در تاریخ حقوق بشر است!
در این حال ارگان رسمی سازمان سیا در مقاله ای با اشاره به تمسخر اقدام کاخ سفید در تحریم هشت مقام سابق و کنونی ایران، از اینکه ایرانیان این مسئله را جدی نمی گیرند، به شدت ابراز نگرانی و خشم کرده است.